Štola je královnou vánočního cukroví. Ale skutečná císařovna pochází z Drážďan: Tradiční drážďanská štola Dresdner Christstollen je zcela jedinečná a od roku 2010 je její název chráněný. Vyrábí se výhradně ručně, bez margarínu, bez umělých konzervantů a aromat. Pomocí tohoto kontrolního seznamu můžete zjistit, zda před sebou máte skutečně originální drážďanskou vánoční štolu. Aby kulturní bohatství získalo pečeť štoly, musí obsahovat složky dané ochranným sdružením:
- sultánky naložené v rumu
- máslo
- sladké a hořké mandle
- kandovanou pomerančovou a citronovou kůru
A i tak každá štola z přibližně 110 drážďanských pekáren chutná jinak. Mohou za to jednotlivé směsi koření, které si každý podnik uchovává a tají po generace.
Náš tip: Vydejte se na Originální drážďanskou cestu za štolou s prohlídkou pekárny a návštěvou Muzea štoly s ochutnávkou v ceně!